top of page

Informatie "voor" en Nazorg

De Tattoo

 

Dus je bent van plan een tattoo te nemen?

Heb je er goed over nagedacht!

Een tattoo is een voor het leven blijvende afbeelding.

Ga niet naar de eerste de beste tatoeëerder omdat hij zo

goedkoop is.

Laat je eerst goed informeren.

 

Heb je een ontwerp gevonden, een voorbeeld of heb je zelf wat getekend. 

Dan kun je langskomen ,(eerst even bellen!), om dit te bespreken.

Voordat u aan een tattoo begint is het raadzaam het volgende in acht te nemen:

U Lijdt wel/niet aan enige vorm van

-          Hemofilie

-          Chronische huidziekte

-          Contact allergie

-          Diabetes

-          Immuunstoornis

-          Hart en vaatafwijking

Indien een of meerdere keren ‘wel’ van toepassing is, wordt het aanbrengen van een tatoeage sterk afgeraden.

Indien tatoeage ter camouflage dient,  dient u dit eerst met uw arts bespreken.

Indien onder behandeling van dermatoloog, moet u deze eerst raadplegen.

Indien u zwanger bent wordt een tatoeage afgeraden.

 

          U bent op het moment van het laten zetten van een tattoo gezond

-          U maakt geen gebruik van antistollingsmiddelen

-          U maakt geen gebruik van antibiotica , dit gaat zeer zeker ten koste van uw nieuwe tattoo!

         Wacht na de antibiotica-kuur zeker tien dagen met het zetten van een tattoo.

 

* op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan is het af te raden een tattoo te laten zetten

*dit geld ook voor  plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen

Nazorginstructies voor tatoeage

De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer 1 á 2 weken.

Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol.

Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken (dus niet krabben,wrijven, pulken etc). Door het krabben,wrijven of pulken kunnen korstjes loskomen wat resulteert in witte plekjes in  je tattoo. ( Ook niet onder de douche de korstjes loswrijven!) Korstjes vallen er vanzelf af en de tattoo gaat eruit zien alsof hij aan het vervellen is, dit is normaal.

Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk. De tattoo laten zetten is één, maar voor het beste eindresultaat is een goede nazorg net zo belangrijk al niet belangrijker.

Zodra je thuis bent de tattoo goed wassen met een antibacteriële zeep, persoonlijk hebben wij goede ervaring met Unicura Zeep (uit een handpompje, dus niet een blok zeep). Gewoon met je handen de tattoo wassen, dus niet met een washandje. Zorg dat je wel eerst goed je handen hebt gewassen. Was de tattoo minimaal  2 x per dag.

Dep de tattoo voorzichtig droog met een schone handdoek.

Laat de tattoo eventjes goed luchten voordat je met de zalf gaat smeren, let op, smeer niet te dik, een dun laagje is voldoende.

Voor het smeren raden wij Bepanthen zalf aan. Het is voldoende om zodra de tattoo droog aanvoelt deze van een dun laagje zalf te voorzien, wel de tattoo eerst wassen. Teveel en te lang smeren kan pukkeltjes veroorzaken, mocht dit toch gebeuren, stoppen met smeren en alleen nog maar wassen, en er vooral vanaf blijven, dus niet uitknijpen want dit veroorzaakt witte plekjes in je tattoo.

Mocht je een allergische reactie krijgen van het smeren, stoppen met de zalf en alleen nog wassen.

Eventueel zou je voor de nacht je tattoo kunnen inpakken met huishoudfolie. Dit beschermt de tattoo tegen het vastkleven aan je shirt en tegen vuil/stof van buitenaf. Dit hoeft alleen de eerste 3 nachten. De tattoo goed wassen, aan de lucht laten drogen, dun laagje bepanthen en dan folie eroverheen. Dit kan je eventueel ook doen mocht je werkzaamheden hebben waarbij de tattoo met stof en vuil in aanraking kan komen. Als je huid gaan prikkelen en jeuken, folie eraf halen en goed wassen en luchtig laten, dus ook eventjes geen zalf smeren.

Tattoos op voet, onderbeen, hand  en onderarmen hebben meer verzorging nodig als normaal en dienen meerdere malen per dag gewassen te worden. 5 of 6 maal wassen is echt niet overbodig.

Voor tattoos op een voet, geen sokken en schoenen overheen dragen, en zo min mogelijk belasten door je been omhoog te leggen. Je kan eventueel ook koelen met een coolpack om de zwelling tegen te gaan, leg de coolpack niet rechtstreeks op de tattoo maar doe er een schone theedoek tussen.

Druppel geen wonddesinfectiemiddel zoals Sterilon, alcohol of Betadine op de tattoo.

Draag geen pleisters of verband over de tatoeage.

Vermijd pluizige kleding, een katoenen shirt is oke.

Draag geen spijkerbroek over de tattoo, deze gaat schuren wat weer ten koste gaat van je tattoo. Geen strakke kleding, beha bandje, elastieken band van onderbroek of broek over de tattoo. Pas extra op met wol, 1 aanraking en je hebt gegarandeerd een ontsteking.

Vermijd tijdens het genezingsproces (minimaal 2 weken) contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van bad, sauna of stoombad (minimaal 2 weken)

Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (minimaal 3 weken, ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen, dit is beter voor de kleurbehoud van je tattoo.

Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen,kleurverandering van de wond contact met ons op.

Zodra de tattoo rood word is het belangrijk dat je de tattoo meerdere malen wast met een anti bacteriële zeep en stopt met het smeren van de zalf en de tattoo gaat koelen met een coolpack. Eventueel kan je ook een ibuprofen slikken, dit is ontstekingremmend.

En als allerlaatste, luister niet naar de zogenaamde specialist die naast je zit op de barkruk!

Indien er na de genezing een wit plekje in je tattoo zit neem dan binnen 6 weken contact met ons op dan word dit gratis voor je bijgewerkt. Hierna zijn we helaas genoodzaakt hier het starttarief voor te berekenen.

 

 

Let op!! Na het nemen van een tattoo bent je opeens een heel ander persoon met hele andere karaktereigenschappen in de ogen van een ANDER!

De kans op werk met zichtbare tattoos wordt dan ook aanzienlijk verkleind.

Deze waarschuwing geldt zeker voor jongeren die heel hun onderarm vol willen laten zetten, of andere zichtbare plaatsen getatoeëerd willen hebben.

Ook al heb je een vaste baan, door het nemen van een tattoo kun je zomaar ontslagen worden.

Onder de 18 jaar is het sterk af te raden om een grote tattoo te nemen omdat het lichaam te maken heeft met GROEI en HORMONEN, Groei kan er voor zorgen dat een tattoo in zijn geheel mismaakt er uit komt te zien en hormonen kunnen het genezingsproces in de weg staan met als gevolg dat de tattoo er ook mismaakt uit kan gaan zien.

BEZINT EER GIJ BEGINT!!!

bottom of page